logo syndesmou

top logo 1top logo 2top logo 3

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ

Αλλαγές στο Θεσμικό Πλαίσιο Λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών

logo

                         Θεσσαλονίκη 04/01/2016

                        Αρ. Πρωτ. 4832

 Προς τα μέλη του Συνδέσμου Δήμων

Ιαματικών Πηγών Ελλάδας

Αγαπητοί συνάδελφοι

Είναι γνωστά σε όλους μας τα προβλήματα που δημιουργεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στην λειτουργία των Δημοτικών επιχειρήσεων εκμετάλλευσης Ιαματικών πηγών. Τα προβλήματα αυτά κρατούν καθηλωμένες τις δημοτικές επιχειρήσεις καθώς καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο των Διοικητικών Συμβουλίων που πασχίζουν καθημερινά να παράσχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και να παράγουν πλούτο όταν, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, καλούνται να πραγματοποίησαν τις προσλήψεις προσωπικού και τις προμήθειες τους , σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο των Ο.Τ.Α.

Έτσι αφαιρείται από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις η οποιαδήποτε δυνατότητα ευελιξίας και προσαρμογής στις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ.Γιάννης Καραγιάννης και τα μέλη της Εκτελεστικής αποφάσισαν να αναθέσουν στην έγκριτη νομικό κ.Ντορέττα Αλεξίου:

α) την διαμόρφωση πρότασης για τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών (προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που απαιτεί ο κλάδος του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας)

β) την διαμόρφωση πρότασης για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΣΔΙΠΕ,

Παρακαλούμε έως τις 20 Ιανουαρίου να έχουμε τις προτάσεις-παρατηρήσεις σας για τα προβλήματα που δημιουργεί το ισχύον νομικό πλαίσιο λειτουργίας των Δημοτικών επιχειρήσεων εκμετάλλευσης Ιαματικών πηγών με όποια νομική μορφή και αν λειτουργείτε π.χ Μονοπρόσωπες ΑΕ, Κοινωφελής και άλλες.

Μπορείτε να στείλετε τις προτάσεις σας στο email του Συνδέσμου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 2310- 410354 ή να στείλετε fax στο 2310- 801483.

Στην διάθεση σας για ότι σχετικό.

Με ιδιαίτερη τιμή,

Ο Γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Δ.Ι.Π.Ε.

 

Μάρκος Δανάς

Μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό έγγραφο εδώ:

Αλλαγές στο Θεσμικό Πλαίσιο Λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων εκμετάλλευσης

Ακολουθήστε μας

thermal facebook

thermal twitter

Που θα μας βρειτε

  • Θ.Σοφούλη 88, Τ.Κ. 551 31, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
  • Τηλ.: 2310 410354, Φαξ: 2310 801483