logo syndesmou

top logo 1top logo 2top logo 3

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Σε συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας κ.Δανάς Μάρκος.

Ο κ.Δανάς είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τα μέλη του ΔΣ για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των Ιαματικών πηγών όσον αφορά τις αναγνωρίσεις των φυσικών πόρων ως ιαματικών, τις αδειοδοτήσεις των Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας και των Κέντρων Ιαματικού Τουρισμού-Θερμαλισμού, τις συνεδριάσεις της ομάδας εργασίας για την διανομή των Ιαματικών Φυσικών Πόρων, το portal Τουρισμού Υγείας του ΕΟΠΥΥ καθώς και την σχέση των Ιαματικών Πηγών με την Οδηγία 2011/24/ΕΕ για την διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη.

Με δεδομένο του ότι η υπηρεσία που παράγεται μέσα στις ΜΙΘ και ΚΙΤ-Θ είναι συνδυασμός 3 παραγόντων
Α) Επαφή με τον φυσικό πόρο (λουτροθεραπεία, ποσιθεραπεία, εισπνοθεραπεία και πηλοθεραπεία)
Β) Φυσικοθεραπεία
Γ) Ευεξία (wellness)
κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συμφωνήθηκε ότι η συνεργασία του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών πρέπει να περάσει σε άλλο επίπεδο. Για τον λόγο αυτό θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας μεταξύ των 2 φορέων η οποία θα επεξεργαστεί θεραπευτικές διαδικασίες ανάλογα βέβαια με την ταυτότητα του φυσικού πόρου και τις υποδομές της κάθε ιαματικής πηγής. Οι θεραπευτικές αυτές διαδικασίες στη συνέχεια θα προταθούν στις διοικήσεις των επιχειρήσεων εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών προκειμένου να εμπλουτίσουν την προσφερόμενη υπηρεσία προς τον επισκέπτη.

Ακόμη συμφωνήθηκε η κοινή επεξεργασία του θεσμικού πλαισίου παλαιότερων αιτημάτων νομοθετικών ρυθμίσεων του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπεύτων προκειμένου να εξευρεθούν κοινοί τόποι συνεργασίας μεταξύ των 2 φορέων δεδομένης της τεράστιας εμπειρίας που έχει πάνω στο θέμα ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.

Ακολουθήστε μας

thermal facebook

thermal twitter

Που θα μας βρειτε

  • Θ.Σοφούλη 88, Τ.Κ. 551 31, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
  • Τηλ.: 2310 410354, Φαξ: 2310 801483