Home Νέα - Ανακοινώσεις ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

by Super User

Παρουσία του τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας κ.Μάκη Βορίδη πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Θεσσαλονίκης το Σάββατο 16 Οκτωβρίου.

Ο κ.Βορίδης αφού συνεχάρη τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον Σύνδεσμο για την θεμελιώδη δουλειά που κάνουν τα τελευταία χρόνια πάνω στις αναγνωρίσεις των φυσικών πόρων, στις αδειοδοτήσεις των εγκαταστάσεων των ιαματικών πηγών και στην χρηματοδότηση τους μέσα από το ΕΣΠΑ, τόνισε πως χρειάζεται να αναπτυχθεί μια διαφορετικού τύπου σχέση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Είναι γεγονός πως η τωρινή διοίκηση της ΕΤΑΔ κωφεύει μπροστά σε έτοιμα επενδυτικά σχέδια που παρουσιάζουν οι Δήμαρχοι πράγμα που συντηρεί την υπανάπτυξη των τοπικών οικονομιών στις περιοχές με ιαματικές πηγές. Τέλος τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία θα εκμεταλλευτεί την δουλειά που γίνεται σε αναγνωρίσεις και αδειοδοτήσεις και θα διευκολύνει με κάθε τρόπο την επενδυτική δραστηριότητα στις ιαματικές πηγές.

Στη συνεδρίαση απεύθυνε χαιρετισμό προς τα μέλη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ.Πατούλης Γιώργος ο οποίος τόνισε πως αυτά που κατάφεραν τα τελευταία χρόνια οι δήμοι με ιαματικές πηγές και ο Σύνδεσμός Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας είναι άξια θαυμασμού.

Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Ηπείρου κ.Τατιάνα Καλογιάννη ανέπτυξε το καλό παράδειγμα της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκπονεί το master plan ανάπτυξης των Ιαματικών πηγών της Περιφέρειας.

Το portal του Τουρισμού Υγείας του ΕΟΠΥΥ παρουσίασε το μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ κ.Κλεοβουλος Αλεξιάδης. Η προσπάθεια ένταξης όλων των παρόχων του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα κάτω από την εποπτεία του ΕΟΠΥΥ στο portal βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Μέσα από το portal οι ιαματικές πηγές της Ελλάδας θα μπορούν να προσεγγίσουν ασφαλιστικά ταμεία και επισκέπτες από το εξωτερικό, αλλά και να εγκαινιάσουν μια νέα σχέση με τον Ελληνικό ασφαλιστικό οργανισμό.

Τέλος έγιναν δύο ακόμη παρεμβάσεις. Η πρώτη από τον κ.Τσίπηρα Νίκο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Ζακύνθου, που πριν λίγους μήνες έγινε το 56ο μέλος του Συνδέσμου. Ο κ.Τσίπηρας ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο για την βοήθεια του στην κατάθεση του φακέλου για την αναγνώριση του φυσικού πόρου Ξύγκια Ορθωνίων ως ιαματικού και τόνισε πως είναι βέβαιος πως η τεχνογνωσία του Συνδέσμου θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στη Ζάκυνθο.

Η δεύτερη παρέμβαση έγινε από τον κ.Λυμπερίδη Πέτρο πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών ο οποίος τόνισε πως η παρουσία του στη συνεδρίαση του Συνδέσμου εγκαινιάζει την συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων δεδομένης της συνάφειας του αντικειμένου και της ποιοτικής αναβάθμισης που μπορούν οι φυσικοθεραπευτές να προσδώσουν στο θερμαλιστικό προϊόν που προσφέρεται μέσα στις Μονάδες Ιαματικής Θεραπείας και στα Κέντρα Ιαματικού Τουρισμού – Θερμαλισμού της χώρας μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

 

Σχετικά με εμάς

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας | Προάγουμε τους φυσικούς ιαματικούς πόρους της χώρας μας, μέσω μίας πληθώρας δράσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2024 ThermalSprings. All rights reserved. Development by SmartWebDesign

close