Home Νέα - Ανακοινώσεις Ουσιαστική και αποτελεσματική παρουσία των Ιαματικών πηγών στην philoxenia 2016

Ουσιαστική και αποτελεσματική παρουσία των Ιαματικών πηγών στην philoxenia 2016

by Super User
thumb template

 


 

Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών προκειμένου οι Ελληνικές Ιαματικές πηγές να αποκτήσουν την θέση που τους αξίζει τόσο στο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της χώρας όσο και στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
Κατά την διάρκεια της τουριστικής έκθεσης philoxenia 2016 δεκάδες Ιαματικές πηγές συμμετείχαν στο περίπτερο του ΣΔΙΠΕ και είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν τόσο στο κοινό, όσο και σε επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου σε προγραμματισμένα ραντεβού με hosted buyers.

 

philoxenia244

 

Την 1η ημέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Workshop – Εργαστήριο με θέμα: “Thermal Tourism and Management Spa in Spain – Thalassotherapy in Greece” με ομιλητές τους Mario Crecente, PhD Architect. Consultant in tourism and heritage and specialized in thermal tourism – Luis Ovejero, PhD Medicine. General manager in Archena Spa – Στέργιο Καραμαλή, ιδρυτή της Biactive. Το workshop είχε σαν στόχο την μεταφορά τεχνογνωσίας και την γνωριμία με την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα και το παρακολούθησαν περισσότερα από εκατόν δέκα στελέχη Δήμων, Δημοτικών, Ιδιωτικών και Κρατικών επιχειρήσεων που ασχολούνται με τις Ιαματικές πηγές.

 

dsphiloxenia242

 

Την επόμενη ημέρα στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου ο πρόεδρος κ.Καραγιάννης Γιάννης τόνισε «μετά την οργανωμένη δουλειά που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια για την κατάθεση των φακέλων αναγνώρισης από τα μέλη του ΣΔΙΠΕ, συνεχίζουμε την αποτελεσματική εκπροσώπηση των μελών στην Επιτροπή Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων του Υπ.Τουρισμού, εξακολουθούμε να επιδιώκουμε την επαφή με την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα μέσα από την συμμετοχή μας στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ιστορικών Λουτροπόλεων αλλά και μέσα από workshops όπως αυτό που παρακολουθήσαμε χθες.

 

dsphiloxenia271

 

Ασχολούμαστε έντονα με την διαδικασία αδειοδοτήσεων των εγκαταστάσεων των ιαματικών πηγών γι αυτό άλλωστε καλέσαμε να παραβρίσκεται στο ΔΣ η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων του Υπ.Τουρισμού κ.Χατζηγεωργίου Λένα προκειμένου να έχουμε πλήρη ενημέρωση.

 

dsphiloxenia274

 

Συνεχίζουμε την συνεργασία με το Υπ.Τουρισμού πάνω στο θέμα των νομοθετικών ρυθμίσεων που χρειάζονται για να απελευθερωθούν οι επενδύσεις στις Ιαματικές πηγές. Α) Διανομή των ιαματικών φυσικών πόρων Β) Τεχνικές προδιαγραφές για την κατηγοριοποίηση των υδροθεραπευτηρίων Γ) Προεδρικά διατάγματα για τις ζώνες προστασίας.

Συνεργαζόμαστε με τον ΕΟΠΥΥ για την εφαρμογή στην πράξη και σε όλο της το εύρος, της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη, που θα επιτρέψει στις Ελληνικές Ιαματικές πηγές να δεχθούν επισκέπτες από το εξωτερικό.

 

dsphiloxenia275

 

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία και προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε σε όλη την Ελλάδα την δυνατότητα συμμετοχής των Δήμων μας σε προγράμματα ΕΣΠΑ για να χρηματοδοτηθούν επενδύσεις στις υποδομές των θερμαλιστικών μας κέντρων.

Καλέσαμε τον καθηγητή Γενετικής και π.Υπουργό κ.Τσαυτάρη Αθανάσιο τόσο για να πληροφορηθούμε τις νέες επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο των ιαματικών όσο και για συστήσουμε επιτροπή που θα ασχοληθεί με την πειραματική απόδειξη των θεραπευτικών ενδείξεων των ιαματικών φυσικών πόρων το γνωστό evidence based medicine.»

 

dsphiloxenia120

 

Κατά την διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Θέρμης κ.Παπαδόπουλος Θεόδωρος ενημέρωσε τα μέλη για τις εξελίξεις στην επιχείρηση ΣΟΥΡΩΤΗ ΑΕ στην οποία ο ΣΔΙΠΕ κατέχει περίπου το 1% του μετοχικού κεφαλαίου.

Τέλος διανεμήθηκε λίστα με 456 μελέτες που υπάρχουν στο αρχείο του ΣΔΙΠΕ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα σχεδιάζουν οι Δήμοι-μέλη.

 

dsphiloxenia118

 

Σχετικά με εμάς

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας | Προάγουμε τους φυσικούς ιαματικούς πόρους της χώρας μας, μέσω μίας πληθώρας δράσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2024 ThermalSprings. All rights reserved. Development by SmartWebDesign

close