Γενησαίας(Ποταμιάς)

by Super User

ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ

Γενησαία (Ποταμιά)

Γενικά Στοιχεία

Η λουτρόπολη της Ποταμιάς βρίσκεται στο 18ο χιλιόμετρο της οδού Ξάνθης – Κομοτηνής. Στον ιστορικό τόπο των Αβδήρων γεννήθηκαν και μεγαλούργησαν άνθρωποι του πνεύματος, των τεχνών και των γραμμάτων, όπως ο Δημόκριτος, ο Πρωταγόρας, ο Λεύκιππος. Σε μικρή απόσταση απλώνεται η λίμνη Βιστωνίδα, ένας από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Ελλάδας και λίγο πιο μακριά βρίσκεται το γραφικό λιμάνι του Πόρτο Λάγος. Ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει τη λουτροθεραπεία, με μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό και Λαογραφικό μουσείο των Αβδήρων, καθώς και να περιηγηθεί στα γραφικά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού των Αβδήρων.

Ιαματικοί Φυσικοί Πόροι

Το νερό που αναβλύζει από την πηγή έχει θερμοκρασία 56- 70ο C

Χαρακτηρισμός: Υπέρθερμο NaClHCO3KBAsF όξινο, υποτονικό, ασθενώς ραδιενεργό ιαματικό νερό δήμου Αβδήρων

Θεραπευτικές Ενδείξεις: Χρόνιες ρευματοπάθειες, γυναικολογικές παθήσεις, νευραλγίες, νευρίτιδες, αλλεργικές δερματοπάθειες

Εγκαταστάσεις θερμαλισμού:

Η λουτρόπολη διαθέτει σύγχρονες υδροθεραπευτικές εγκαταστάσεις, με δύο ομαδικούς λουτήρες αντρών και γυναικών. Η θερμοκρασία στους λουτήρες κυμαίνεται από 39-41ο C. Τα λουτρά λειτουργούν από Μάιο μέχρι Ιανουάριο και τις ώρες 08:30 π.μ. – 19:00 μ.μ., εκτός Κυριακής.

Επικοινωνία

Δήμος

Τηλ.: 2541352550

Δικτυακός τόπος: www.avdera.gr

Λουτρά

Τηλ.:2541352574

Πού βρίσκονται;

Φωτογραφίες

Σχετικά με εμάς

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας | Προάγουμε τους φυσικούς ιαματικούς πόρους της χώρας μας, μέσω μίας πληθώρας δράσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2024 ThermalSprings. All rights reserved. Development by SmartWebDesign

close