Κρηνίδων

by Super User

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ιαματικός Φυσικός Πόρος Κρηνίδων

Γενικά Στοιχεία

Ο τόπος Υγείας Κρηνίδων με θεραπευτικό πηλό και ιαματικό νερό, γεωγραφικά αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης περιοχής με πλούσια ιστορία που ξεκινά με την ίδρυση της πόλης το 360 π.Χ. Στις Κρηνίδες Καβάλας βρίσκεται ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της ανατολικής Μακεδονίας. Στην ιστορική αυτή περιοχή θα συναντήσει κανείς τις αρχαίες θέρμες, την αρχαία αγορά, το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, το βαπτιστήριο της Λυδίας, της πρώτης χριστιανής της Ευρώπης. Έτσι ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει τη σωματική και ψυχική του υγεία και ευεξία με έναν αρχαιολογικό περίπατο, μια διαδρομή στην ιστορία και στο χρόνο.

Ιαματικό Νερό

Το νερό που αναβλύζει από την πηγή έχει θερμοκρασία 29ο C. Είναι κατάλληλο για υδροθεραπεία, με τη μορφή της λουτροθεραπείας και ποσιθεραπείας.

Χαρακτηρισμός: Υπόθερμο Ca-Mg-HCO3 υποτονικό ιαματικό νερό

Θεραπευτικές ενδείξεις : Λουτροθεραπεία για παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος. Ποσιθεραπεία για το γαστρεντερικό και ουροποιητικό σύστημα

Θεραπευτικός Πηλός

Ο θεραπευτικός πηλός των Κρηνίδων είναι αποτέλεσμα φυσικών, βιοχημικών, γεωχημικών και βιολογικών διεργασιών που συνέβησαν στο χώρο του πηλοθεραπευτηρίου μεταξύ ενός στερεού συστατικού, της αργίλου, ενός υγρού που είναι το θερμό μεταλλικό νερό και οργανικού υλικού από το φυτικό κόσμο. Η θερμοκρασία των ταμιευτήρων πηλού είναι 29ο C

Χαρακτηρισμός: Τυρφοειδής αργιλικός οργανικός θεραπευτικός πηλός

Θεραπευτικές ενδείξεις: Αυτοάνοσα και ρευματικά νοσήματα και δερματικές παθήσεις

Εγκαταστάσεις θερμαλισμού υγείας

Η λουτρόπολη διαθέτει ένα πηλοθεραπευτήριο, με δύο ομαδικούς λουτήρες πηλού ανδρών-γυναικών και ένα υδροθεραπευτήριο. Το υδροθεραπευτήριο στεγάζεται σε ένα μεταβυζαντινό κτίσμα (παλιό χαμάμ). Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν από 1η Ιουνίου έως και 15 Οκτωβρίου, επτά ημέρες την εβδομάδα, με ώρες λειτουργίας από τις 08:30 π.μ. έως και τις 18:00 μ.μ. Στο χώρο λειτουργούν καταλύματα που προσφέρουν τη δυνατότητα διαμονής στους επισκέπτες.

Επικοινωνία

Πηλοθεραπευτήριο:
Tηλ. 2510 516162
Δικτυακός τόπος: www.pilotherapia.gr

Που βρίσκονται;

Φωτογραφίες

Σχετικά με εμάς

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας | Προάγουμε τους φυσικούς ιαματικούς πόρους της χώρας μας, μέσω μίας πληθώρας δράσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2024 ThermalSprings. All rights reserved. Development by SmartWebDesign

close