Ψαροθέρμων

by Super User

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Ιαματικός Φυσικός Πόρος Ψαροθέρμων

Γενικά Στοιχεία

Η Σαμοθράκη – το νησί του Αιόλου κατά τη μυθολογία- είναι ένας τόπος μυστηριακός. Οι βοτσαλωτές ακρογιαλιές, τα τρεχούμενα νερά, η ανέγγιχτη φύση, οι ξακουστές ιαματικές πηγές, οι μοναδικές αρχαιότητες συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο που καθηλώνει και συναρπάζει. Οι θερμές ιαματικές πηγές δεσπόζουν στην είσοδο του οικισμού των Θέρμων. Στη Σαμοθράκη ο επισκέπτης παράλληλα με τη θεραπεία θα γνωρίσει αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους, αλλά και τις μοναδικές «βάθρες» ψυχρού νερού.

Ιαματικό Νερό

Η θερμοκρασία του νερού που αναβλύζει από την πηγή κυμαίνεται γύρω στους 100ο C

Χαρακτηριστικά: Υπέρθερμο Cl-Na- Ca-K–B-Br-J υποτονικό, ασθενώς ραδιενεργό ιαματικο νερό δήμου Σαμοθράκης

Θεραπευτικές Ενδείξεις: Ρευματοειδής αρθρίτιδα, χρόνιες ρευματοπάθειες, γυναικολογικές παθήσεις, περιφερειακές αγγειοπάθειες, δευτερογενείς δερματοπάθειες, παχυσαρκία

Εγκαταστάσεις θερμαλισμού υγείας:

Τα λουτρά βρίσκονται στους πρόποδες του λόφου των Ψαροθέρμων. Διαθέτουν δύο πισίνες (ανδρών και γυναικών) και δεκατρείς ατομικές μπανιέρες. Η θερμοκρασία του νερού στην ανδρική πισίνα είναι 40-41ο C και στη γυναικεία 38-39ο C. Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν από το μήνα Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο. Οι ώρες λειτουργίας είναι από 07:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ. και από 17:30 μ.μ. έως 23:45 μ.μ.

Επικοινωνία

Δήμος:

Τηλ.: 2551350800

Δικτυακός τόπος: www.samothraki.gr

Που βρίσκονται;

Φωτογραφίες

Σχετικά με εμάς

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας | Προάγουμε τους φυσικούς ιαματικούς πόρους της χώρας μας, μέσω μίας πληθώρας δράσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2024 ThermalSprings. All rights reserved. Development by SmartWebDesign

close