Θερμιών

by Super User

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

Ιαματικός Φυσικός Πόρος Θερμιών

Γενικά Στοιχεία

Σε ένα εναλασσόμενο τοπίο, καθαρό και υγιεινό, με πλούσια βλάστηση, με άριστες κλιματικές συνθήκες, αναβλύζει η ιαματική πηγή Θερμιών Παρανεστίου Δράμας. Η ιαματική πηγή απέχει 25 χλμ. βόρεια του Παρανεστίου και το παλιό πέτρινο υδροθεραπευτήριο μαρτυρά την ανθρώπινη παρουσία στους αιώνες. Η περιοχή είναι ιδανική για τους λάτρεις της φύσης, καθώς προσφέρεται για διαδρομές και εξορμήσεις στη φύση. Στο Παρανέστι λειτουργεί επίσης και το μουσείο φυσικής ιστορίας, το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες του μια μοναδική ευκαιρία πολύπλευρης γνωριμίας με το εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον της Ροδόπης και της κοιλάδας του Νέστου.

Ιαματικό Νερό

Το νερό που αναβλύζει από την πηγή έχει θερμοκρασία 54ο C

Χαρακτηρισμός: Υπέρθερμο Νa-Ca-ΗCΟ3-Κ-Li-Βr-F-CΟ2 υποτονικό, ασθενώς ραδιενεργό, ασθενώς ανθρακούχο ιαματικό νερό δήμου Παρανεστίου

Θεραπευτικές ενδείξεις: Ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες, οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, παθήσεις των ουροφόρων οδών του ύπατος και των χοληφόρων οδών.

Δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις θερμαλισμού. Γίνεται προσπάθεια για τη λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου.

Επικοινωνία

Δήμος

Τηλ.: 25243-50100

Δικτυακός τόπος: www.paranesti.gr

Που βρίσκονται;

Φωτογραφίες

Σχετικά με εμάς

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας | Προάγουμε τους φυσικούς ιαματικούς πόρους της χώρας μας, μέσω μίας πληθώρας δράσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2024 ThermalSprings. All rights reserved. Development by SmartWebDesign

close