Τραϊανούπολης

by Super User

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιαματικός Φυσικός Πόρος Τραϊανούπολης

Γενικά Στοιχεία

Οι θερμές ιαματικές πηγές της Τραϊανούπολης ήταν βασικός πόλος έλξης πληθυσμού ήδη από την αρχαιότητα. Η πόλη της Τραϊανούπολης χτίστηκε από το Ρωμαίο αυτοκράτορα Τραϊανό στις αρχές του 2ου αιώνα μ.Χ. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Τραϊανός (106/7 μ.Χ.) πηγαίνοντας στον πόλεμο για τη Δακία αλλά και στην επιστροφή του, φρόντιζε να δημιουργεί «αγορές». Ίδρυε σχολεία, βιβλιοθήκες, λουτρά (thermae). Στο πρόγραμμα ανασυγκρότησης του Ρωμαϊκού κράτους εντάσσεται και η ίδρυση της Τραϊανούπολης για τη θέση της οποίας έχουμε γραπτές μαρτυρίες του γεωγράφου Κλαύδιου Πτολεμαίου του Αλεξάνδρεος στο έργο του «Περί της Γεωγραφίας υφήγησις».

Τα παλιά λουτρά αποτελούνται από δύο θολωτά κτίσματα του 16ου αιώνα, με μια δεξαμενή το καθένα και αποδυτήρια. Τα νέα λουτρά άρχισαν να χτίζονται το 1962 και ολοκληρώθηκαν το 1964. Βρίσκονται στον ιστορικό χώρο της Τραϊανούπολης , πάνω στην Εθνική οδό, σε απόσταση 14 χλμ από την Αλεξανδρούπολη, πηγαίνοντας προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σήμερα τα διαχειρίζεται η Τουριστική Ιαματική  Επιχείρηση του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ιαματικό Νερό

Το νερό της πηγής έχει θερμοκρασία 51- 52ο C

Χαρακτηρισμός: Υπέρθερμο Cl-Na-Ca-K-B-HS υποτονικό, ασθενώς ραδιενεργό ιαματικό νερό δήμου Αλεξανδρούπολης

Θεραπευτικές ενδείξεις: Χρόνιες ρευματοπάθειες και εκφυλιστικές εκβάσεις τραυμάτων, γυναικολογικές παθήσεις, νευρίτιδες, νευραλγίες, αλλεργικές δερματοπάθειες, παθήσεις ουροφόρων οδών νεφρών, ήπατος, χολής, φλεγμονές του αναπνευστικού συστήματος ή των αναπνευστικών οδών.

Εγκαταστάσεις θερμαλισμού υγείας

Στη λουτρόπολη γίνεται ενεργειακή χρήση του θερμού νερού για τη θέρμανση των εγκαταστάσεων, διατηρώντας το περιβάλλον υγιεινό και ευχάριστο. Η λουτρόπολη διαθέτει ένα υδροθεραπευτήριο με 15 μπανιέρες και 7 μπανιέρες υδρομασάζ. Η θερμοκρασία του νερού κυμαίνεται στους 36-37ο C. Ακόμη, διατίθενται εγκαταστάσεις διαμονής και εστίασης. Τα λουτρά είναι ανοιχτά όλο το χρόνο. Οι ώρες λειτουργίας κατά την περίοδο του χειμώνα είναι 10:00 π.μ.- 18:00 μ.μ. και τη θερινή περίοδο 07:30 π.μ.- 19:30 μ.μ.

Επικοινωνία

Λουτρά:

Τηλ.: 2551061225, 61215

Δικτυακός τόπος: www.tieda.gr

Δήμος:

Τηλ.: 2551064100

Δικτυακός τόπος: www.traianoupolis.gr

Που βρίσκονται;

Φωτογραφίες

Σχετικά με εμάς

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας | Προάγουμε τους φυσικούς ιαματικούς πόρους της χώρας μας, μέσω μίας πληθώρας δράσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2024 ThermalSprings. All rights reserved. Development by SmartWebDesign

close