Κρεμαστών Βάλτου

by Super User

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

Ιαματικός Φυσικός Πόρος Κρεμαστών Βάλτου

Γενικά Στοιχεία

Τα λουτρά Κρεμαστών, γνωστά και ως «Μπαλκώνα», απέχουν 65 περίπου χιλιόμετρα από την Αμφιλοχία. Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος, εκτός από τα δέκα τελευταία χιλιόμετρα προς τα Λουτρά, όπου ο δρόμος είναι υπό κατασκευή. Το ωραίο τοπίο και η πυκνή βλάστηση, οι ήχοι των νερών και το καλοκαιρινό δροσερό αεράκι, προσφέρουν απόδραση από τη σκληρή καθημερινότητα και ανάπαυλα του σώματος, αλλά και του πνεύματος. Ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει τους περιπάτους στη φύση με τις ευεργετικές ιδιότητες της λουτροθεραπείας.

Ιαματικό Νερό

Η θερμοκρασία του νερού είναι 32,5ο C

Χαρακτηρισμός: Ιαματικό νερό δήμου Αμφιλοχίας

Θεραπευτικές ενδείξεις: Ρευματικές, αρθριτικές και δερματικές παθήσεις αλλά και ισχιαλγίες.

Eγκαταστάσεις θερμαλισμού υγείας

Οι εγκαταστάσεις τροφοδοτούνται από τα θερμομεταλλικά νερά που εξέρχονται από ερευνητική στοά της Δ.Ε.Η., όπου αναβλύζει η πηγή κατακλύζοντας το δάπεδό της. Διατίθενται 135 κλίνες, των δύο τριών και τεσσάρων ατόμων και 18 λουτρομπανιέρες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εμβαδού 190 τ.μ. Στους ειδικά διαμορφωμένους ξενώνες, ο επισκέπτης μπορεί να βρει στιγμές ησυχίας και χαλάρωσης, ενώ στο χώρο λειτουργεί και εστιατόριο όπου μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει τοπικές συνταγές. Η λειτουργία των λουτρών ξεκινά από τα μέσα Ιουνίου και τελειώνει στα μέσα Οκτωβρίου.

Επικοινωνία

Λουτρά

Τηλ.: 26410 81810

Δήμος

Τηλ.: 26423 60450

Δικτυακός τόπος: www.amfiloxia.gov.gr

Που βρίσκονται;

Φωτογραφίες

Σχετικά με εμάς

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας | Προάγουμε τους φυσικούς ιαματικούς πόρους της χώρας μας, μέσω μίας πληθώρας δράσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2024 ThermalSprings. All rights reserved. Development by SmartWebDesign

close