Ξινού Νερού

by Super User

ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Ιαματικός Φυσικός Πόρος Ξινού Νερού 

Γενικά Στοιχεία

Το χωριό Ξινό Νερό με τις πλούσιες πηγές οξυανθρακούχου ασβεστούχου φυσικού μεταλλικού νερού βρίσκεται 30χλμ νοτιοανατολικά της Φλώρινας. Το πρώτο εμφιαλωτήριο κατασκευάστηκε από τους Γάλλους που είχαν στρατοπεδεύσει στην περιοχή κατά τη διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, για τις ανάγκες των στρατιωτών τους σε νερό. Επιστημονικές έρευνες έχουν εξάρει την ιαματική δράση του νερού αυτού κυρίως στα νεφρά αλλά και στο συκώτι των ανθρώπων. Τα νερά που προέρχονται απο τις πηγές του Ξινού Νερού, εμφιαλώνονται στο εργοστάσιο αυτόματης εμφιάλωσης που λειτουργεί απο το 1958. Η περιοχή του Ξινού Νερού είναι πλούσια σε υδάτινα αποθέματα μεταλλικού νερού.

Το 1992 περιήλθε στην ιδιοκτησία της τότε κοινότητας Ξινού Νερού ως αμιγής κοινοτική επιχείρηση. Με την υπαγωγή της κοινότητας Ξινού Νερού στο διευρυμένο δήμο Αμυνταίου έγινε δημοτική επιχείρηση. Η επιχείρηση εμφιαλώνει κι εμπορεύεται το φυσικό μεταλλικό ξινό νερό καθώς και αεριούχα αναψυκτικά.

Ιαματικό Νερό

Θερμοκρασία: 15ο C

Χαρακτηρισμός: Ψυχρό CaHCO3 όξινο ιαματικό νερό δήμου Αμυνταίου

Επικοινωνία

Εργοστάσιο εμφιάλωσης:

Τηλ.: 2386081100

Fax: 2386081567

Δήμος:

Τηλ.: 23863-50100, 50111/113

Δικτυακός τόπος: www.amyntaio.gr

Που βρίσκονται;

Φωτογραφίες

Σχετικά με εμάς

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας | Προάγουμε τους φυσικούς ιαματικούς πόρους της χώρας μας, μέσω μίας πληθώρας δράσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2024 ThermalSprings. All rights reserved. Development by SmartWebDesign

close