Αγία Παρασκευή

by Super User

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Ιαματικός Φυσικός Πόρος Αγίας Παρασκευής

Γενικά Στοιχεία

Η Αγία Παρασκευή βρίσκεται στην ενδοχώρα της Κασσάνδρας, περιτριγυρισμένη από πευκοδάσος. Πέντε χιλιόμετρα νότια της Αγίας Παρασκευής, μπροστά στη θάλασσα, βρίσκεται ο οικισμός Λουτρά, ο οποίος πήρε το όνομά του από τις ιαματικές πηγές. Τα λουτρά βρίσκονται στο νοτιότερο άκρο της χερσονήσου της Κασσάνδρας, σε καταπληκτικό σημείο, στην κορφή ενός λόφου με θέα το πέλαγος. Ο περιβάλλων τόπος με τη θάλασσα, τα πεύκα, το εκπληκτικό φυσικό τοπίο της περιοχής, αποτελεί μια μοναδική εικόνα ομορφιάς.

Ιαματικό Νερό

Η θερμοκρασία του νερού είναι 34,5ο C

Χαρακτηρισμός: Θερμό ClNaBrHSBCO2 υπερτονικό ασθενώς ραδιενεργό ιαματικό νερό δήμου Κασσάνδρας

Θεραπευτικές Ενδείξεις: Για παθήσεις οστών και αρθρώσεων-μυών: ρευματοειδή αρθρίτιδα, αγγυλωτική σπονδυλοαρθρίτιδα, δισκοπάθεια, μυίτιδα-μυαλγία, τενοντίτιδα, παλαιά κατάγματα, αυχενικό σύνδρομο. Δερματικές παθήσεις: σμιγματορροϊκή δερματίτιδα, ψωρίαση, ακμή, εκζεματοειδή. Ουρολογικές και γυναικολογικές παθήσεις.

Εγκαταστάσεις θερμαλισμού υγείας

Στην τοποθεσία των πηγών, τα πρώτα χρόνια δημιουργήθηκε ένα μικρό υδροθεραπευτήριο με δύο αίθουσες. Το 2000 χτίστηκε το νέο υπερσύγχρονο κτίριο. Διαθέτει δύο μικτές πισίνες, μία εσωτερική και μία εξωτερική, και δέκα ατομικές μπανιέρες με ιαματικό νερό θερμοκρασίας 34,5ο C. Επίσης στις εγκαταστάσεις υπάρχει σάουνα, χαμάμ, καταιωνιστήρες, υδρομασάζ (ατομικά και ομαδικά) για αναζωογόνηση. Τα λουτρά λειτουργούν όλο το χρόνο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Στην ευρύτερη περιοχή οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία για τη διαμονή τους.

Επικοινωνία

Λουτρά:

Τηλ.: 23740 71358, 71810

Δήμος:

Τηλ.: 23743-50100,50114

Δικτυακός τόπος: www.kassandra.gr

Που βρίσκονται;

Φωτογραφίες

Σχετικά με εμάς

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας | Προάγουμε τους φυσικούς ιαματικούς πόρους της χώρας μας, μέσω μίας πληθώρας δράσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2024 ThermalSprings. All rights reserved. Development by SmartWebDesign

close