Πόζαρ

by Super User

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ:  Ιαματικός Φυσικός Πόρος Πόζαρ

Γενικά Στοιχεία

Τα Λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ) βρίσκοντα στο δήμο Αλμωπίας, 13χμ. βορειοδυτικά της Αριδαίας. Η λέξη «πόζαρ» σημαίνει θράκα, αναμμένο κάρβουνο. Η περιοχή των Λουτρών Πόζαρ, ένα φυσικό αξιοθέατο, βρίσκεται μέσα σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον με πλατάνια και καταρράκτες. Πλακόστρωτα μονοπάτια,  διαμορφωμένες  ξύλινες γέφυρες, βοηθούν τον επισκέπτη να ακολουθήσει  τα ορειβατικά μονοπάτια  και να φτάσει στο σύμπλεγμα των 16 σπηλαίων.

Η ανοικτή πισίνα και οι «λιμνούλες» που έχουν φυσικά διαμορφωθεί στην κοίτη του θερμοποτάμου, δίνουν τη δυνατότητα λούσης σε ένα εκπληκτικό φυσικό σκηνικό.Επισκέπτες καταφθάνουν στα Λουτρά από κάθε γωνιά της Ελλάδας είτε για να δεχθούν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών (θεραπευτικών – χαλαρωτικών), είτε για να αποδράσουν στα πανέμορφα βουνά με τις σπηλιές.

Ιαματικό Νερό

Οι θερμές πηγές αναβλύζουν από την κοίτη του θερμοποτάμου με θερμοκρασία η οποία ανέρχεται στους 37ο C

Χαρακτηρισμός: Oμοιόθερμο HCO3Ca- Mg- K- B- As υποτονικό, ασθενώς ραδιενεργό ιαματικό νερό δήμου Αλμωπίας

Θεραπευτικές Ενδείξεις: Ρευματισμοί, αρθριτικά, παθήσεις περιφερειακών νεύρων, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις, διαστρέμματα, κατάγματα.

Εγκαταστάσεις θερμαλισμού υγείας:

Στο Νέο Υδροθεραπευτήριο υπάρχουν εσωτερικές πισίνες prive, οι οποίες είναι διαστάσεων 3×3 με 1.50 μ. βάθος και θερμοκρασία στους 37 βαθμούς και έχουν ξεχωριστό τρόπο λειτουργίας η καθεμία.Στο Παλιό Υδροθεραπευτήριο υπάρχουν 2 πισίνες διαστάσεων 3×6 με 37 βαθμούς θερμοκρασία και 2 μικρότερες πισίνες (τύπου χαμάμ) με θερμοκρασία 38 βαθμούς.Υπάρχουν επίσης 2 εξωτερικοί καταρράκτες από τους οποίους ο ένας είναι στους 37 βαθμούς και ο άλλος αραιώνεται με κρύο νερό και η θερμοκρασία είναι στους 30 βαθμούς. Ακόμα υπάρχει μία εξωτερική πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων με θερμοκρασία στους 37 βαθμούς στο χώρο του αναψυκτηρίου.Υπάρχουν αποδυτήρια στον κάθε χώρο.

Επίσης στο χώρο της λουτρόπολης λειτουργεί ξενοδοχείο με 10 δίκλινα και 2 τρίκλινα δωμάτια καθώς και ένα εστιατόριο. Η χρονική περίοδος που λειτουργεί είναι όλο το χρόνο και όλο το 24ωρο.

Επικοινωνία

Λουτρά

Τηλ.: 23840-91300

Δικτυακός τόπος: www.loutrapozar.com.gr

Δήμος

Τηλ.: 2384350200

Fax: 2384350213

Δικτυακός τόπος: www.dimosalmopias.gov.gr

Που βρίσκονται;

Φωτογραφίες

Σχετικά με εμάς

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας | Προάγουμε τους φυσικούς ιαματικούς πόρους της χώρας μας, μέσω μίας πληθώρας δράσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2024 ThermalSprings. All rights reserved. Development by SmartWebDesign

close