Σιδηροκάστρου

by Super User

ΔΗΜΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

Ιαματικός Φυσικός Πόρος Σιδηροκάστρου

Γενικά Στοιχεία

Επτά χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη του Σιδηροκάστρου, βρίσκονται τα ιαματικά λουτρά. Οι ιαματικές πηγές του είναι γνωστές ήδη από τα βυζαντινά χρόνια, ωστόσο οι παλιές εγκαταστάσεις καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων. Στην περιοχή μπορεί κάποιος να συνδυάσει τη φροντίδα της υγείας του με μια επίσκεψη στο βυζαντινό κάστρο, στη λίμνη Κερκίνη, στα οχυρά του Ρούπελ και τη γέφυρα του Στρυμόνα ποταμού όπου ο Ηρακλής έφερε εις πέρας τον άθλο με «τα βόδια του Γηρυόνη».

Ιαματικό Νερό

Η θερμοκρασία του νερού είναι 43,7-55ο C

Χαρακτηρισμός: Υπέρθερμο Na- Ca- K- HCO3– F-B υποτονικό ιαματικό νερό δήμου Σιντικής

Θεραπευτικές ενδείξεις: Ρευματοπάθειες, σπονδυλοαρθρίτιδες, δισκοπάθειες, νευραλγίες, μυαλγίες, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, παθήσεις των αρθρώσεων, γυναικολογικές παθήσεις.

Εγκαταστάσεις θερμαλισμού υγείας

Στο υδροθεραπευτήριο των λουτρών λειτουργεί ένα βυζαντινό χαμάμ, 3 πισίνες υδρομασάζ, 12 ατομικές μπανιέρες, ενώ παρέχεται αρωματοθεραπεία, σοκολατοθεραπεία και πηλοθεραπεία. Η θερμοκρασία του νερού που φτάνει στις εγκαταστάσεις είναι 40-42ο C. Τα λουτρά παραμένουν ανοιχτά όλο το χρόνο, επτά ημέρες την εβδομάδα και 24 ώρες το 24ωρο. Στο χώρο υπάρχει και ξενοδοχείο με εστιατόριο και λοιπές παροχές για τη φροντίδα των επισκεπτών.

Επικοινωνία

Λουτρά

τηλ.: 23230 22422

Δικτυακός τόπος: www.spa.gr

Δήμος

τηλ.: 2323350216

Δικτυακός τόπος: www.sidiki.gr

Που βρίσκονται;

Φωτογραφίες

Σχετικά με εμάς

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας | Προάγουμε τους φυσικούς ιαματικούς πόρους της χώρας μας, μέσω μίας πληθώρας δράσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2024 ThermalSprings. All rights reserved. Development by SmartWebDesign

close