Λάκκου Αδάμαντα

by Super User

ΔΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ

Ιαματικός Φυσικός Πόρος Λάκκου Αδάμαντα

Γενικά Στοιχεία

H Μήλος είναι δημιούργημα ηφαιστειακών ζυμώσεων, στάχτης, λάβας και σπάνιων πετρωμάτων, γεγονός που την κάνει πραγματικά ξεχωριστή, ένα τεράστιο υπαίθριο γεωλογικό μουσείο, μοναδικό στον κόσμο που αλλάζει διαρκώς χρόνο με τον χρόνο και σε προκαλεί να το εξερευνήσεις.

Διαθέτει πολλές ιαματικές πηγές, γνωστές από την αρχαιότητα για τις σπάνιες θεραπευτικές τους ιδιότητες. Χαρακτηριστικά, ο Ιπποκράτης αναφέρει στο ‘Ε βιβλίο του «Περί επιδημιών» τη θεραπεία ενός επιφανούς Αθηναίου που έπασχε από δερματοπάθεια στα Λουτρά του Λάκκου Αδάμαντα Μήλου. Επίσης, αναφορά στις ιαματικές πηγές του νησιού γίνεται και από τον  γάλλο καθηγητή της Βοτανικής Pitton de Tournefort στα “περιηγητικά” του κείμενα το 1771.

Το νησί διαθέτει πληθώρα θερμών πηγών, με διαφορετική θερμοκρασία και σύσταση νερού με πιο σημαντικές τα Λουτρά Λάκκου Αδάμαντα, τα Λουτρά του Μακρινού ή Χάρου, τα λασπόλουτρα στο σπήλαιο των Αλυκών, τα ατμόλουτρα στον Αη-Γιάννη Προβατά, τα θερμά θαλάσσια λουτρά της Κάναβας και οι ατμίδες στον Κάλαμο. Θαλάσσια ζεστά λουτρά μπορεί να απολαύσει κάποιος και σε άλλες παραλιακές περιοχές του νησιού, όπως στα Τρία Πηγάδια, στη Σχοινωπή και στο Παλιοχώρι.

Ιαματικό Νερό

Η θερμοκρασία του νερού είναι 35ο C -41ο C

Χαρακτηρισμός: Θερμομεταλλικο, Θειούχο, Σιδηρούχο, Χλωρονατριούχο ιαματικό νερό δήμου Μήλου

Θεραπευτικές ενδείξεις: Χρόνιοι ρευματισμοί, αρθρίτιδες, μυαλγίες, γυναικολογικές παθήσεις, νευραλγίες και γενικά παθήσεις των περιφερειακών νεύρων, δερματοπάθειες

Εγκαταστάσεις θερμαλισμού υγείας

Τα Λουτρά Λάκκου Αδάμαντα «Σπήλαιο του Ιπποκράτη» έχουν πρόσφατα ανακαινιστεί και μετατραπεί σε ένα πλήρες και σύγχρονο spa που διαθέτει υδρομπανιέρες, σάουνα, χαμάμ και πισίνα.

Και ίσως για αυτό η Αφροδίτη της Μήλου, το παγκόσμιο σύμβολο της γυναικείας ομορφιάς, βρέθηκε σε αυτό τον τόπο για να συνδυαστεί απόλυτα με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του νησιού και τις δυνατότητες που προσφέρει.

Επικοινωνία

Δήμος

Τηλ.:22873 60100

Δικτυακός τόπος: www.milos.gr

Email: grammatia@milos.gr

Που βρίσκονται;

Φωτογραφίες

Σχετικά με εμάς

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας | Προάγουμε τους φυσικούς ιαματικούς πόρους της χώρας μας, μέσω μίας πληθώρας δράσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2024 ThermalSprings. All rights reserved. Development by SmartWebDesign

close