Δρανίστας Καϊτσας

by Super User

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

Ιαματικός Φυσικός Πόρος Δρανίστας Καΐτσας

Γενικά Στοιχεία

“Πανώριο το αγνάντεμα στου Δομοκού το κάστρο, χωρίς
αντάρα στην ψυχή και γύρω με ηλιοφώς” (Απ.Ζορμπάς)

Οι ιαματικές πηγές Δρανίστας – Καΐτσας ( Λουτρά Καΐτσας ) είναι γνωστές από την εποχή της τουρκοκρατίας. Η κανονική και οργανωμένη λειτουργία τους ανάγεται στο 1890 οπότε συναντάμε και την πρώτη καταγραφή των ιαματικών τους ιδιοτήτων. Οι πηγές βρίσκονται σε ένα πανέμορφο, καταπράσινο φυσικό τοπίο, σε απόσταση 44 χλμ από την Καρδίτσα και υψόμετρο 440 μ.

Ιαματικό Νερό

Το νερό των πηγών αναβρύζει από ασβεστολιθικά πετρώματα, με θερμοκρασία 22ο C

Χαρακτηρισμός: Ψυχρό  Ca – Na – HCO3 – Br – F – υδροθειούχο, υποτονικό ιαματικό νερό Δρανίστας-Καΐτσας

Θεραπευτικές Ενδείξεις: Aρθροπάθειες, νευροπάθειες, νευρολογικές παθήσεις. Χρόνιοι ρευματισμοί, οσφυοισχιαλγίες, σπονδυλοαρθρίτιδα, παραμορφωτική αρθρίτιδα, μυαλγίες, πονοκέφαλοι, αυχενικό σύνδρομο, γυναικολογικές παθήσεις

Εγκαταστάσεις Θερμαλισμού: Η υποδομή των λουτρών αποτελείται από σύγχρονο υδροθεραπευτήριο που βρίσκεται κάτω από σκιερά πλατάνια και βαλανιδιές σε απόσταση 150 περίπου μέτρων από τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις. Διαθέτει 24 λουτήρες και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των επισκεπτών. Κοντά στο υδροθεραπευτήριο λειτουργούν εγκαταστάσεις διαμονής και εστίασης. Η λουτρική περίοδος διαρκεί από την 1η Ιουνίου ως τις 30 Σεπτεμβρίου, τις ώρες 08:00-13:00 π.μ. και 17:00-20:00 μ.μ.

Επικοινωνία

Λουτρά

Τηλ.: 22320 93033

Δικτυακός τόπος: www.loutradranistas-kaitsas.gr

Δήμος

τηλ.:22320 23381

Δικτυακός τόπος: www.domokos.gr

Που βρίσκονται;

Φωτογραφίες

Σχετικά με εμάς

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας | Προάγουμε τους φυσικούς ιαματικούς πόρους της χώρας μας, μέσω μίας πληθώρας δράσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2024 ThermalSprings. All rights reserved. Development by SmartWebDesign

close