Εκκάρας

by Super User

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

Ιαματικός Φυσικός Πόρος Εκκάρας

Γενικά Στοιχεία

Η ιαματική πηγή της Εκκάρας τοποθετείται δυτικά, μεταξύ των οικισμών Εκκάρα και Γαβράκια. Στο σημείο αυτό αναβλύζουν σε τέσσερα σημεία υδροθειούχες πηγές, το νερό των οποίων αξιοποιούν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής για υδροθεραπεία. Την πηγή επισκέπτονται σε μεγάλο ποσοστό κυρίως νεαρά άτομα, όχι μόνο για θεραπευτικούς λόγους αλλά και για λόγους αναψυχής.

Η περιοχή γύρω από την πηγή έχει πλούσια πολιτιστική και λαογραφική παράδοση. Όλη η περιοχή είχε σημαντική ιστορική και στρατηγική παρουσία στους ελληνιστικούς χρόνους, ενώ μνημονεύεται ακόμη και από το Στράβωνα, τον Ξενοφώντα κ.ά. Κάθε Τοπική Κοινότητα έχει να αναδείξει τη δική της μοναδική ιστορία δίνοντας την ευκαιρία στον κάθε επισκέπτη με λίγη υπομονή και με οδηγό τους κατοίκους των μικρών γραφικών κοινοτήτων να ανακαλύψει μέρη γεμάτα παραδόσεις, αρχαία ερείπια, ιστορικές μνήμες και εκκλησίες. Τα πλούσια σε ιστορική και πολιτιστική παράδοση μνημεία, τα όμορφα ξωκλήσια και μοναστήρια, τα πανέμορφα φυσικά τοπία, οι ιαματικές πηγές, οι γραφικές ταβέρνες σίγουρα θα κερδίσουν τις εντυπώσεις  και θα κάνουν τον επισκέπτη να αγαπήσει αυτόν τον ξεχωριστό τόπο.

Ιαματικό Νερό

Η θερμοκρασία του νερού είναι μεταξύ 28-29ο C

Χαρακτηρισμός: Υπόθερμο  Ca – OH – Na – SO4 – υδροθειούχο, υποτονικό ιαματικό νερό δήμου Δομοκού

Θεραπευτικές ενδείξεις: Υδροθεραπεία για παθήσεις μυοσκελετικού και εκφυλιστικές αρθροπάθειες, δερματοπάθειες, ρευματικά και αυτοάνοσα νοσήματα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα ισχίου και γόνατος, ινομυαλγία. Εισπνοθεραπεία για χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Επικοινωνία

Δήμος:

τηλ.:22320 23381

Δικτυακός τόπος: www.domokos.gr

Που βρίσκονται;

Φωτογραφίες

Σχετικά με εμάς

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας | Προάγουμε τους φυσικούς ιαματικούς πόρους της χώρας μας, μέσω μίας πληθώρας δράσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2024 ThermalSprings. All rights reserved. Development by SmartWebDesign

close