Υπάτης

by Super User

ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ

Ιαματικός Φυσικός Πόρος Υπάτης

Γενικά Στοιχεία

Η πηγή της Υπάτης βρίσκεται 19 χλμ. από τη Λαμία, σε μια κατάφυτη περιοχή της πεδιάδας της Φθιώτιδας. Τα ιαματικά νερά της Υπάτης ανέβλυζαν κατά πάσα πιθανότητα από το 427 π.χ., ύστερα από μεγάλη σεισμική δόνηση. Βαθιά μέσα στη δεξαμενή της πηγής σώζονταν πέτρες τοποθετημένες κλιμακωτά, πράγμα που δείχνει ότι εκεί υπήρχε σκάλα, για να κατεβαίνουν οι λουόμενοι. Σε μια από τις πέτρες ήταν γραμμένο το όνομα Αφροδίτη, το οποίο μαρτυρά, ότι ήταν αφιερωμένη στη θεά της ομορφιάς. Έχουν, επίσης, βρεθεί μαρμάρινες πλάκες με χαραγμένα αρχαία γράμματα. Μια απ΄ αυτές έγραφε: «ΛΗΘΗΝ Τ΄ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΣ ΙΘΙ ΕΛΕΥΣΕΤΑΙ».

Ιαματικό Νερό

Η θερμοκρασία του νερού της πηγής είναι 32ο C

Χαρακτηριστικά: Υπόθερμο Cl-Na- Ca- HCO3– K-HS-CO2 υποτονικό, ασθενώς ραδιενεργό ιαματικό νερό

Θεραπευτικές ενδείξεις: Παθήσεις και σύνδρομα των αγγείων, αρτηριακή υπέρταση, παθήσεις της καρδιάς και του δέρματος, χρόνιες παθήσεις του νευρικού συστήματος.

Εγκαταστάσεις θερμαλισμού υγείας

Στο υδροθεραπευτήριο λειτουργούν 59 ατομικοί λουτήρες και μια κολυμβητική δεξαμενή ιαματικού νερού. Οι ώρες λειτουργίας των εγκαταστάσεων είναι 06:00 π.μ. με 14:00 μ.μ όλο το χρόνο.

Επικοινωνία

Λουτρά

Τηλ.: 2231059526/ 59528/ 59554

Δικτυακός τόπος: www.loutraypatis.gr

Δήμος

Τηλ.: 22310 35935

Δικτυακός τόπος: www.lamia.gr

Που βρίσκονται;

Φωτογραφίες

Σχετικά με εμάς

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας | Προάγουμε τους φυσικούς ιαματικούς πόρους της χώρας μας, μέσω μίας πληθώρας δράσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2024 ThermalSprings. All rights reserved. Development by SmartWebDesign

close