Ευθαλούς

by Super User

ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

Ιαματικός Φυσικός Πόρος Ευθαλούς

Γενικά Στοιχεία

Σε απόσταση 4 χιλιομέτρων βορειανατολικά από το Μόλυβο βρίσκεται η Ευθαλού (ή Εφταλού). Ο τόπος του Ηλία Βενέζη και του Αργύρη Εφταλιώτη είναι ένα παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο  με όμορφες ακρογιαλιές και κρυστάλλινα νερά.

Η ιαματική πηγή της Ευθαλούς είναι γνωστή, όπως φαίνεται από ιστορικές πηγές, από την αρχαιότητα, αλλά αρχίζει να αποτελεί τόπο θεραπείας διαφόρων ασθενειών από το Μεσαίωνα. Στην περίοδο της οικονομικής και πνευματικής ακμής της Λέσβου, τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα, ο ιαματικές πηγές αποτελούσαν εκλεκτό τόπο διακοπών και θεραπείας των αστών της ευρύτερης περιοχής.

Ιαματικό Νερό

Η θερμοκρασία του νερού της πηγής είναι 43- 46ο C

Χαρακτηρισμός: Υπέρθερμο Cl- Na- Ca- K- B υποτονικό, ασθενώς ραδιενεργό ιαματικό νερό δήμου Λέσβου

Θεραπευτικές ενδείξεις: Υδροθεραπεία για χρόνιους ρευματισμούς, αρθρίτιδες, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, νευραλγίες, γυναικολογικές παθήσεις, χρόνιες εκφυλιστικές αρθροπάθειες, εκβάσεις τραυμάτων, δερματοπάθειες.

Εγκαταστάσεις θερμαλισμού υγείας

Τα λουτρά της Ευθαλούς έχουν έναν ομαδικό λουτήρα (πηγή) και 7 μπανιέρες. Λειτουργούν όλο το χρόνο, 09:00 π.μ.- 19:00 μ.μ. κατά την καλοκαιρινή περίοδο και 11:00 π.μ.- 16:00 μ.μ. τη χειμερινή. Στην περιοχή ο επισκέπτης θα βρει ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία για τη διαμονή του.

Επικοινωνία

Λουτρά

Τηλ.: 22530 71245

Δήμος

Τηλ.: 22513-50500 / 2251 0 27777

Δικτυακός τόπος: www.mytilene.gr

Που βρίσκονται;

Φωτογραφίες

Σχετικά με εμάς

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας | Προάγουμε τους φυσικούς ιαματικούς πόρους της χώρας μας, μέσω μίας πληθώρας δράσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2024 ThermalSprings. All rights reserved. Development by SmartWebDesign

close