Θερμών Λήμνου

by Super User

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Ιαματικός Φυσικός Πόρος Θερμών

[accordion]

[item title=”Γενικά Στοιχεία”]

Η ιαματική πηγή των Θερμών βρίσκεται σε έναν καταπράσινο τόπο, 4 χλμ. από τη Μύρινα. Αρχαιολογικά ευρήματα, όπως είναι οι παλιές δεξαμενές καθώς και ευρήματα κτιρίων, αποδεικνύουν τη χρήση των ιαματικών πηγών στα Θέρμα από τη Βυζαντινή και Ρωμαϊκή περίοδο. Κατά την τουρκοκρατία στο κτήριο στεγαζόταν χαμάμ. Το έτος 1770 ο Τζεζαερλής Χασάν Πασάς έχτισε το κεντρικό κτίριο και κατασκεύασε κοινόχρηστους λουτήρες για την υγεία των κατοίκων. Η ιστορία των Θερμών φτάνει μέχρι την ομηρική εποχή, ενώ σύμφωνα με το μύθο στα Θέρμα οδηγήθηκε ο Ήφαιστος από τους κατοίκους της Λήμνου, τους Σίντιες, για να γιατρέψει τα χτυπήματά του μετά την πτώση του από τον Όλυμπο.

Η Λημνία γη υπήρξε από την αρχαιότητα το πρώτο θεραπευτικό υλικό που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος για τη φροντίδα της υγείας του.

Ιαματικό Νερό

Η θερμοκρασία του νερού της πηγής είναι 39-43ο C. Είναι κατάλληλο και για πόση

Χαρακτηρισμός: Υπέρθερμο Na-Cl-HCO3-Br υποτονικό, ασθενώς ραδιενεργό ιαματικό νερό δήμου Λήμνου

Θεραπευτικές ενδείξεις: Υδροθεραπεία για ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες, αρθρίτιδα, οστεοπόρωση, σπονδυλοαρθρίτιδα,  νεφρολιθιάσεις, χολολιθιάσεις.

Ποσιθεραπεία για νοσήματα χοληφόρων οδών, δυσκινησία χοληδόχου κύστεως, χολολιθίαση, κλπ.

Εγκαταστάσεις θερμαλισμού υγείας

Στις εγκαταστάσεις των λουτρών λειτουργούν 6 ατομικοί λουτήρες και μία υπαίθρια καναδέζικη μπανιέρα. Όλοι οι λουτήρες είναι εξοπλισμένοι με προγράμματα υδροπιέσεων για χαλάρωση και σύσφιξη , ενώ στη μεγάλη μπανιέρα γίνονται 6 διαφορετικές θεραπείες αποκατάστασης. Το υδροθεραπευτήριο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο από τις 10:00 π.μ. έως τις 22:00 μ.μ.

[/item]

[item title=”Επικοινωνία”]

Λουτρά

Τηλ.: 22540 62062

Δικτυακός τόπος: www.thermaspa.gr

Δήμος

Τηλ.: 22543–50000

Δικτυακός τόπος: www.limnos.gov.gr

Που βρισκονται;

[/item]

[/accordion]

Φωτογραφίες

 {gallery}gmapfp/Thermon Limnou{/gallery}

Σχετικά με εμάς

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας | Προάγουμε τους φυσικούς ιαματικούς πόρους της χώρας μας, μέσω μίας πληθώρας δράσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2024 ThermalSprings. All rights reserved. Development by SmartWebDesign

close